Fotograaf vs. Gorilla

Agashya spert zijn ogen wijd open, kijkt me vernietigend aan, staat recht en klopt een aantal keer op zijn borst. Het is mijn eigen schuld. Tegen het advies van de gids in maakte ik oogcontact met het alfamannetje. “Reageer onderdanig”, fluistert gids Janvier vanop een afstandje. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben tijdelijk betoverd door de majestueuze zilverrug. Maar dan brult hij naar me en is de betovering vlug verbroken. Ik kijk weg, maak mezelf klein en stoot de lucht uit mijn longen, net zoals ik een uurtje eerder leerde. Agashya kalmeert. Net als de gids. En net als ik…

“H

et is zo’n moment dat je leven verandert”, lacht één van de gasten van de Sabyinyo Silverback Lodge. De Amerikaan is hier met zijn hele gezin en g………

Ach, natuurlijk hebben jullie geen zin in een belachelijk lang verhaal over mijn ontmoeting met een familie gorilla’s. Mijn fout. Jullie willen gewoon weten hoeveel het kost en of dat de moeite waard was, nietwaar? Het antwoord is simpel: 1.500 USD (verdubbeld in mei overigens, toen ik er was, was de prijs 750 USD) en ja. Het was – en nu word ik even heel serieus – één van mijn mooiste reiservaringen ooit. Ik laat mijn fototoestel even het woord voeren:

One Comment

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s